Yhteystiedot

Päivi Felixson
Espoo
felix@nettilinja.fi
050 3373574

Stelmojen vuosi 2018

Sunnuntai 30.12.2018 klo 21.42


Näin vuoden viimeisinä päivinä on hyvä katsoa Stelmojen vuotta 2018. Vuosi on ollut tosi aktiivinen. Olemme treenanneet yhdessä erilaisilla kokoonpanoilla eri lajeja 2-4 kertaa viikossa. Siihen vielä kun lisätään yksilötreenit ja muualla tapahtunut treenaaminen, niin johan on treenikertoja! Treenit ovat tuottaneet myös tulosta, sillä vuosi on ollut monelle starttivuosi harrastukseen.

Elisa haastoi alkuvuodesta hoffeja suorittamaan BH-kokeen ja mehän tietenkin otimme haasteen vastaan. Vuonna 2018 39 hovawartia suoritti BH-kokeen hyväksytysti. Näistä 20 % oli Stelmoja. Illucia, Juanita, Leonidas, Nahar, Nietu, Nimrodel, Ninetta sekä Norris saavat laittaa nimensä eteen BH-kirjaimet. Näistä Leonidas ja Nimrodel aloittivat pk-uransa saavuttamalla FH 1-koulutustunnuksen. Uskon, että ensi vuonna monet muutkin starttaavat pk-uransa. Stelmoja harrastaa säännöllisesti ja kilpailemaan tähtäävästi haussa, suojelussa ja metsä- ja peltojäljellä. 

Vuoden 2017 joulunalusviikolla jännitettiin, ehdinkö jouluksi kotiin Saksasta Myn astutusereissulta. Ehdin kuin ehdinkin ja reissun tuloksena helmikuussa syntyi Stelmo’s O-pentue.  Toin myös marraskuussa Saksasta Oana von Hofreiten eli Ansan Lindalle harrastuskaveriksi ja toivottavasti myös tulevaksi Stelmo’s emäksi. 

Stelmoilla on kolme tapahtumaa vuodessa, joita ei voi missata. Näitä ovat Stelmo’s juhlat, Stelmo’s leiri sekä Tervakoski-tapahtuma. Tervikselle kokoontuu joka vuosi huima määrä hoffeja (tänä vuonna 302 kpl) ja mekin sinne aina tietenkin ryntäämme. Näyttelyssä saimme 3 luokkasijoitusta. Oomer voitti pikkupennut, Jenga voitti käyttöluokan nartut ja Illucia oli neljäs veteraaninartuissa. Kasvattajaluokkia esitetään Tervakoskella aina ihan mahdottomasti (tänä vuonna 14 kasvattajaa oli mukana).  Stelmot olivat tässä porukassa BIS 2 (mukana koirat Nahar, Nienna, Nietu, Norris)

Muita näyttelytapahtumia on tänä vuonna ollut Norriksen Tanskan muotovalio-arvo, Icemanin Eestin veteraanivoittaja-titteli sekä Junon Helsinki Veteran Winner-titteli.  Sertejä ovat saaneet Nienna, Nietu, Norris ja Nahar

Terviksellä on päänäyttelyn lisäksi aina toisena päivänä hoffien tottelevaisuusrotumestaruuskilpailut. Sinnehän tietenkin sitten mentiin myös! Stelmo’s-kasvattajajoukkue voitti kasvattajakisan (Illucia, Jenga, Nienna ja Ninetta) seitsemän kasvattajan joukosta. Joukkuekisassa Pyhän Elmon sisaret (Illucia, Jenga ja Ninetta) tulivat kolmansiksi ja Nienna oli voittaneessa LaHon joukkueessa. Ninetta sai vuoden tokotulokas-palkinnon.  

Tokossa kilpaili vuoden aikana 6 Stelmoa (Illucia, Juanita, Jenga, My, Nienna ja Ninetta). Illucia,  Juanita ja Ninetta tekivät TK 1-koulutustunnuksen. Jokaisen kolmen kolme ykköstulosta on tehty vuoden 2018 aikana! Nienna sai vuoden aikana 2 alo ykköstulosta, Jenga ja My avo ykköstuloksen.

Juno on ollut meidän rallytoko-edustaja. Vuoden aikana se on saanut RTK 3 koulutustunnuksen sekä saanut 88 p mestariluokasta. 

Nietu valmistui vuoden aikana etsijäkoiraksi.

Nose Workia on treenannut vuoden aikana säännöllisesti 5 Stelmoa (Jolie, Juanita, Nietu, Nimrodel sekä Norris). Näistä Nimrodel suoritti hajutestin sekä sai ykkösluokan tuloksen täydellä sadalla pisteellä. Nietu suoritti hyväksytysti hajutestin. 

Nimrod on ollut meidän sporttiaktiivi. Se on osallistunut ihan viralliseen piirinmestaruus-vetohiihtokisaan tullen omassa luokassaan toiseksi. Sulan maan aikaan Mikko ja Rodi ovat juosseet Valjakkourheilijoiden liiton kisoissa. Myös Nimrodel osallistui vuonna 2018 Valjakkourheilijoiden liiton canicross-kisaan.

Luonnetestejä oli tänä vuonna vain 2. Legolas kävi pitämässä hauskaa 208 pisteen arvoisesti ja Lavinia sai 141 pistettä. 

Yksi koirakko kyllä pitää nostaa vielä esiin. Meidän lähes 10v. Illucia-mummo. Se on ollut kyllä tänä vuonna ihan multipurpose! BH, TK 1 ja vielä kirmasi Terviksen näyttelyssäkin “kuudenneksi” parhaaksi nartuksi. Voi Ipe! 

Huh huh! Onpa ollut vuosi! KIITOS, KIITOS kaikki ihanat aktiiviset pennunomistajani!! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini