Yhteystiedot

Päivi Felixson
Espoo
felix@nettilinja.fi
050 3373574

Stelmojen vuosi 2022

Lauantai 31.12.2022 klo 23.28


Tänä vuonna oli monta kivaa ja ainutlaatuista tapahtumaa, joihin saimme osallistua.
Kesäkuussa olimme porukalla Saksassa Fuldassa hovawartien 100-vuotisjuhlissa. Kuusi Stelmoa – 2 luokkasijoitusta – 425 osallistujaa. Ei huono!
Tervakosken rotumestaruustokoon osallistui 5 Stelmoa. Alokasluokan voitti Oana von der Hofreite ja se oli myös hoffiyhdistyksen vuoden tulokas. Äiti-tytär – skaban hävisi tällä kertaa äiti. Ombra hävisi puolella pisteellä Oanalle. Ombra alon kakkonen. Molemmat nartut saivat syksyn aikana TK 1-koularin ja Ombra on ehtinyt kisata jo avossakin.
Syyskuussa hoffien IFH-mestiksiin olivat oikeutettuja osallistumaan My, Nimrodel ja Ombra. Nimrodel RM 5.
Kansallisten lajien rotumestiksissä syyskuussa Ombra JK 1 huimilla 97 tottispisteillä. Luokkavoitto. Saman kuun aikana Ombra sai ykköstuloksen IFH2-luokasta sekä JK 2:sen ykköstuloksella.
Marraskuussa My sai pikakomennuksen hoffien IFH-maailmanmestaruuskisoihin Unkariin. Tietenkin me lähdimme! Kokonaistulosta ei tullut, mutta huima reissu oli kyllä!
Johannan ja Hannan kanssa tuotiin vuoden alussa Suomeen Kimi vom Bagalutenhof.
Luonnetestissä kävi Ombra ja Jasira vom Küstennebel. Oro suoritti BH:n
Stregan kanssa piipahdettiin astutusreissulla Saksassa helmikuussa ja huhtikuussa syntyi 8 Q-pentua. Pennut ovat nyt 8 kuukautta ja ne treenailevat porukassamme aktiivisesti tottista sekä peltoa. SmartDog-pentutestissäkin käytiin hienoin tuloksin. Hienosti ovat solahtaneet mukaan meidän aktiiviseen porukkaamme!
Näyttelyissä ei juurikaan pyöritty. Stelmo’s-lippua pitivät korkealla oikeastaan vain Kirsin pojat Norris ja Pjuno. Norriksesta CIE, Liettuan muotovalio sekä LTW-22 ja Pjuno Jun Mva ja Liettuan juniorimuotovalio sekä muotovaliio. Tervakosken päänäyttelyssäkin meitä oli vain 9 ja 3 tuontia. Tuloksena 3 luokkasijoitusta sekä P-pennut olivat isänsä jälkeläisluokassa BIS 1.
Rallytoko-edustajamme Nahar sai piirinmestaruusprossia sekä rotumestaruushopeaa.
Omien tyttöjen kanssa touhuttiin myös monessa lajissa. Stregan vuodesta ison osan veivät pennut ja sen jälkeen piti saada se kuntoon syksyn koitoksiin. Silti se ehti kilpailla pellolla, nosessa ja tokossa. Näiden lajien lisäksi kokeiltiin hoopersia ja vepeä. Pepistäkin on kasvamassa kiva harrastuskaveri ja samoissa lajeissa se heiluu kuin äitinsäkin.
Meillä oli 2 leiriä. Helatorstai-viikonloppuna oltiin Palotaruksessa ja elokuussa tutusti Upilassa Hollolassa.
Paljon siis tehtiin, vaikka aluksi tätä vuotta miettiessä tuntui, etteihän me mitään ihmeellistä tehty.
Ensi vuonna olisi suunnitelmissa pari pentuetta. 
Hyvää uutta vuotta kaikille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini